Ethiopia Sidamo G2
Opis
Kawa pochodząca z południowo zachodniej Etiopii, z jednych z najstarszych plantacji na świecie, uprawiana na wysokościach 1800-2200 m n.p.m.
Charakteryzuje się niską zawartością kofeiny, średnią kwasowością i kwiatowo-cytrusowym smakiem. Przez cały czas delektowania się zawartością filiżanki towarzyszy nam przyjemny owocowy posmak. Kawa bardzo bogata w smaku, ma gęstą i aksamitną piankę, a wszystko dopełnia delikatny aromat orzechowy.
Kawa zdecydowanie dla lubiących mniej palone, delikatniejsze i "lżejsze" ziarna.
Gatunek: 100% Arabica
Pochodzenie: Etiopia, Sidamo
Stopień palenia: Jasny
Metoda obróbki: Mokra
Zawartość kofeiny: Niska
Smak: Cytrusy
Kwasowość: Wysoka
Sposób parzenia: Ekspres, kawiarka, przelewy
Tomek
Kawa smaczna aczkolwiek espresso na niej jest kwaskowe, z mlekiek komponuje się całkiem nieźle :-)
Paulina N.
Pyszna kawa, mąż lubi wyraziste smaki i jest bardzo zadowolony, na pewno jeszcze nie raz ją zamówimy.
iga.z
Intensywny kwiatowy aromat, kawa kwaskowa aczkolwiek trafia w moje gusta.