Columbia Supremo
Opis
Ręcznie zbierane duże ziarna o korzennym, świetnie zbilansowanym smaku i złożonym body. Kawa wyjątkowa ze względu na rozmiar ziaren (scr.18), jej tropikalny charakter i słodycz cytrusów. Niezwykle intensywny aromat w połączeniu z minimalną kwasowością dostarcza niezwykłych doznań smakowych zarówno dla koneserów jak i amatorów małej czarnej. W filiżance wyczuwalne wyraźne aromaty brzoskwini, orzechów i cytrusów. Idealne sprawdzi się w espresso, lub mocnych mlecznych kawach typu flat white.
Gatunek: 100% Arabica
Pochodzenie: Kolumbia
Stopień palenia: Średni
Metoda obróbki: Na mokro
Zawartość kofeiny: Średnia
Smak: Brzoskwinia, orzechy, cytrusy
Kwasowość: Niska
Sposób parzenia: Ekspres ciśnieniowy, kawiarka, po turecku, drip, aeropress