Dominicana Ocoa AA Alexa
Opis
Jedna z najlepszych kaw premium regionu Ameryki Środkowej. Ręcznie zbierane i wyselekcjonowane ziarna poddane obróbce na mokro. Dominujące słodkie smaki z praktycznie zerową goryczką i kwasowością charakterystyczne dla regionu pochodzenia. Wyraźnie wyczuwalne nuty czekolady i karmelu w połączeniu ze stosunkowo ciemnym paleniem dają w efekcie niezwykle intensywny smak i aromat. Tuż po otwarciu opakowania możemy stwierdzić, że mamy do czynienia z wyjątkowymi ziarnami.
Ze względu na intensywny smak polecamy głównie do kaw czarnych, ale posmakuje też miłośnikom mocnych kaw z dodatkiem mleka, jak np. flat white.
Gatunek: 100% Arabica
Pochodzenie: Dominikana, Ococa
Stopień palenia: Ciemny
Metoda obróbki: Mokra
Zawartość kofeiny: Średnia
Smak: Czekolada, karmel
Kwasowość: Niska
Sposób parzenia: Ekspres, kawiarka
Marta
Pyszna kawa, espresso zrobione na jej ziarnach rewelacyjne!
Rafał
Bez zbędnego owijania, po prostu bardzo smaczna kawa!
Max
Wyśmienita kawa, jedna z lepszych jakie piłem!