Indie Plantation A





Opis
Kawa o charakterystycznych dużych ziarnach uprawianych od 1000 do 1600 m. n. p. m., pozyskiwana metodą na mokro. Niska kwasowość, która podkreśla jej egzotyczny charakter. Delikatny słodki smak przełamany pikantną nutą. W smaku wyczuwalne orzeszki ziemne, miód oraz toffi to połączenie, któremu nie można się oprzeć. Jest to kawa, która zdecydowanie dodaje energii o poranku i napędza do działania na resztę dnia. Jedna z najlepszych indyjskich kaw.
Polecamy do kawy czarnej oraz do mocnych kaw z dodatkiem mleka.
Gatunek: 100% Arabica
Pochodzenie: Indie
Stopień palenia: Średni
Metoda obróbki: Na mokro
Zawartość kofeiny: Średnia
Smak: Orzechy ziemne, czekolada, miód, toffi
Kwasowość: Niska
Sposób parzenia: Ekspres ciśnieniowy, kawiarka, po turecku, drip, aeropress