Wietnam
Opis
Krzewy kawowca uprawiane na mokro na wysokości 1000-1600 m. n. p. m. Ziarna o zbalansowanym przyjemnym aromacie, o łagodnej i zrównoważonej kwasowości i bogatych walorach smakowych. Wyczuwalna delikatna słodycz oraz nuty orzechów i czekolady. Kawa o wysokiej zawartości kofeiny.
W Wietnamie jednym ze sposób jej przyrządzania jest Ca Phe Trung - co oznacza, że do kawy dodaje się żółtko, mleko skondensowane, całość wylewa się na kostki lodu. Tak przyrządzona kawa podobno smakuje, jak tiramisu z ajerkoniakiem. Tego trzeba spróbować!
Gatunek: 100% Arabica
Pochodzenie: Wietnam
Stopień palenia: Średni
Metoda obróbki: Na mokro
Zawartość kofeiny: Średnia
Smak: Czekolada, orzechy
Kwasowość: Niska
Sposób parzenia: Ekspres ciśnieniowy, kawiarka, po turecku, drip, aeropress