
Cena
-
od
do
Nowości
Etiopia Djimmah

Ziarna tej kawy rosną w regionie Kaffa, który jest światową kolebką kawy. Są pozyskiwane na sucho, co oznacza że jej owoce są suszone na słońcu około 4 tygodnie. Kawa o średnim stopniu palenia, niesamowitym smaku i delikatnym kwiatowym akcencie. Zaskakuje intensywnym aromatem, połączenie lekkości i kwiatowej nuty gwarantuje niezapomniane doznania smakowe. Zamiast etiopskiej kwasowości są w niej wyczuwalne nuty gorzkiej czekolady oraz słodkich owoców pestkowych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Indie Plantation A

Kawa o charakterystycznych dużych ziarnach uprawianych od 1000 do 1600 m. n. p. m., pozyskiwana metodą na mokro. Niska kwasowość, która podkreśla jej egzotyczny charakter. Delikatny słodki smak przełamany pikantną nutą. W smaku wyczuwalne orzeszki ziemne, miód oraz toffi to połączenie, któremu nie można się oprzeć. Jest to kawa, która zdecydowanie dodaje energii o poranku i napędza do działania na resztę dnia. Jedna z najlepszych indyjskich kaw.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Wietnam

Krzewy kawowca uprawiane na mokro na wysokości 1000-1600 m. n. p. m. Ziarna o zbalansowanym przyjemnym aromacie, o łagodnej i zrównoważonej kwasowości i bogatych walorach smakowych. Wyczuwalna delikatna słodycz oraz nuty orzechów i czekolady. Kawa o wysokiej zawartości kofeiny.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny